IKAT PERUT DEMI KELUARGA

Cetak

YABrs. Dr Timbalan Yang Dipertua MAIK menyampaikan sumbangan kepada  Encik Roslan bin Kori pada 20 Januari, 2019 di Kampung Bukit Pauh, Gual Ipoh, Tanah Merah. Encik Roslan adalah suami kepada Puan Wan Rosmini binti Mat Leh Binjai yang baru sahaja melahirkan anak ketujuh dan masih dalam pantang. Beliau mengalami penyakit pketumbuhan dalam perut tetapi tidak dapat meneruskan rawatan kerana kekangan kewangan. Suami hanya bekerja kampung dengan pendapatan lebih kurang RM200.00 sebulan. Dengan pendapatan tersebut beliau menyara 7 orang anak yang masih kecil, seorang isteri dan seorang ibu yang uzur yang juga menderita kanser usus. Anak bongsu mereka yang baru lahir menghidap penyakit jantung dan kuman dalam paru-paru.  Adakalanya pasangan ini terpaksa mengikat perut demi anak-anak mereka.

Sumbangan ini adalah bagi menyempurnakan titah YMM Pemangku Raja Kelantan selaku Yang Dipertua  MAIK yang turut bersimpati di atas kesusahan yang dialami oleh keluarga ini.

Adalah diharapkan sumbangan yang disampaikan ini dapat menampung sara hidup kelaurga ini juga kos rawatan anak mereka yang baru lahir.

 

Disediakan Oleh : Shamun Daud

 

 

 

Tags: